مقاله حاضر که در صدد تبیین سه دوره تاریخی از منظر دیوید رایزمن جامعهشناس و استاد ارتباطات است و در نهایت توضیح میدهد که در دوره سوم انسان چگونه اسیر ساختارهای اطلاعاتی شده و در پناه انفجار اطلاعات مسخ میشود.
تئوریهای دکتر نیلپوستمن در کتاب زندگی در عیش و مردن در خوشی تکمیل کننده بحث رایزمن در این مقاله است.
رایزمن تاریخ تمدن بشریت را از روزنه ارتباطات مورد بررسی قرار داده و سه مرحله یا دوران را مورد بازشناسی قرار میدهد.
دوران اول
دورانی که سنتها به مثابه شیوههایی تقدس یافته تسلسل، میان نسلها را از گذشته تا به حال برقرار میکند. ارتباط بین نسلی از طریق سنتها صورت میگیرد و این امر به وحدت و هویت گروههای انسانی منجر میشود.
در این دوران سنتها به عنوان راهکارها و شیوههایی از زندگی به ارث رسیده گذشتگان به شمار میروند. جامعه سنت راهبر همانهایی هستند که گذشتگان ترسیم کردهاند لذا سنتها مشخص کننده نحوه عمل انساناند.ادامه مقاله...
شاید روزى تصور داشتن موجودى که از انسان فرمان ببرد و از او اطاعت کند، دستورهاى او را بى چون و چرا انجام دهد، دور از ذهن به نظر مى رسید و تنها در حد یک رمان علمى و یا داستانى تخیلى جالب به نظر مى رسید اما امروزه ما شاهد انسان نماهایى هستیم با نام «روبوت ها»، موجوداتى که مخلوق دست بشر بوده و تنها از او فرمان مى برند. امروزه گسترش استفاده از روبوت در مکان ها و جاهایى که امکان حضور انسان نیست به حدى زیاد شده که منجر به بیکارى شمار زیادى از کارگران نیز شده است به علاوه در کارهاى صنعتى و تحقیقاتى حضور روبوت ها را بیش از پیش مى توان شاهد بود.
دانشمندان علم رباتیک تعاریف زیادى را براى روبوت مطرح کرده اند اما در یک تعریف کلى مى توان روبوت را این گونه تعریف کرد: ماشین خودکار چند منظوره اى که طیف گسترده اى از وظایف متفاوت را در شرایطى که حتى نسبت به آن شرایط شناخت کافى نداشته باشد مانند انسان انجام مى دهد.
اما در یک تعریف عام تر و کلى تر ربات یک ماشین الکترومکانیکى هوشمند است که داراى خصوصیات زیر است:
1ـ قابلیت برنامه ریزى مکرر دارد.
2ـ چندکاره است. (Multi Tasking)
3ـ کارآمد و مناسب براى محیط است و توانایى هماهنگ کردن خود را با محیط دارد. ادامه مقاله...
شایعه خیلی زود منتشر شد و دهان به دهان چرخید: در چند روز گذشته تلفنهای ناشناسی به بعضی افراد شده و آنها بلافاصله بعد از این تلفن، بهخاطر ویروسی که از راه تلفن به آنان منتقل شده جانشان را از دست دادهاند.
این شایعه کودکانه به ظاهر که اکنون ابعاد بسیار گستردهای در برخی کشورهای منطقه پیدا کرده است در ابتدا از شهر کوچک سیالکوت در پاکستان آغاز شد.
در این شهر پیامهای کوتاهی بین مردم پخش شد که نشان دهنده آن بود که اگر کسی تلفن مشکوکی را پاسخ دهد دچار ویروس مرگباری میشود که تنها چند دقیقه فرصت زندگی کردن دارد و بلافاصله جان خود را از دست خواهد داد.
در این پیغام کوتاه آمده بود که افراد به شماره 09a88888 جواب ندهند، زیرا این شماره یکی از شمارههایی است که حاوی ویروس است اگرچه این ویروس هیچ آسیبی به تلفن همراه وارد نمیکند، اما اثر خود را روی آن کس که تلفن را جواب داده است میگذارد و دقیقاً مانند فیلمهای بسیار ترسناک، بلافاصله جان فرد را میگیرد.
ادامه مقاله...
در بخش نخست مقاله که روز پیش منتشر شد، نویسنده در طرح این بحث کوشید که «آیا جامعه اطلاعاتى یک پدیده کاملاً جدید است که مناسبات قبلى قدرت، اقتصاد، فرهنگ، روابط بین الملل و ... را تغییر خواهد داد یا این که با وجود همه وسعت و اهمیت باز در چارچوب کلى نظام قدرت و اقتصاد جهانى عمل خواهد کرد؟» نظریه پردازان در پاسخ به این پرسش به دو دسته خوش بین و بدبین به جامعه اطلاعاتى تقسیم مى شوند که دیدگاه هاى بدبینانه از زمان طرح ایده «بزرگراه اطلاعاتى» توسط «ال گور» اهمیت بیشترى پیدا کردند. نویسنده در بخش نخست به طرح «چرایى» این امر پرداخت.
پیوند جامعه اطلاعاتى و بزرگراه هاى اطلاعاتى؛ طلیعه نگرش هاى بدبینانه
دیرى نپایید که با مطرح شدن ایده حرکت به سوى بزرگراه هاى اطلاعاتى از سوى ال گور معاون وقت رئیس جمهورى آمریکا یک حرکت همه جانبه با هدف تحقق لوازم این بزرگراه ها که «خصوصى سازى» و «مقررات زدایى» در عرصه ارتباطات و اطلاعات بودند، آغاز شد. قبلاً نیز از اوایل دهه 1980 با روى کار آمدن حکومت هاى محافظه کار «مارگارت تاچر» و «رونالد ریگان» در انگلستان و ایالات متحده فضاى سیاسى اقتصادى اروپاى غربى تغییر کرده بود و کشورهاى عضو «اتحادیه اروپایى» نیز به پیروى از سیاست هاى جدى آزادگرایى اقتصادى رهبران این دو کشور بزرگ به بازنگرى در سیاست اقتصادى مشترک خود و بازاندیشى در دیدگاه هاى مربوط به جامعه نوین پرداخته بودند؛ به گونه اى که با هوادارى آنها از استوار ساختن ارتباطات دور بر مقتضیات پیشبرد مالکیت خصوصى و بازار آزاد، دیدگاه هاى مبتنى بر نظریات «دانیل بل» و همفکرانش درباره جامعه اطلاعاتى جاى خود را به دیدگاه هاى جدید منطبق با آزادى اقتصادى داد. (معتمدنژاد، ،1384 ص 10 و 11) براى مطالعه بیشتر نگاه کنید به (ماتلار، 1385) و (شکرخواه، 1375).
ادامه مقاله...
«دقیقاً وقتی جای هنر و ادبیات و شعر و فرهنگ خالی بماند، از جمله چیزهایی که میتوانند راحت توی این خلأ قرار گیرند همانا فناتیسم و تعصب است.»
هنوز در برخی از شبهای شعر، تعدادی از حضار از من دربارهی تکلیف شاعران با مردم و تحولات اجتماعی میپرسند و این که آیا شاعر و نویسنده باید یکسره در برج عاج خویش بست نشیند یا باید در پاسخ به زمانه و تاریخ و ملت خود، ادبیاتی «مفید» بیافریند؟ براستی مرزهای بین ادبیات و سیاست، اهل قلم با تحولات اجتماعی کجاست؟ نتایجی که نسل ما از انقلاب گرفت چیستند و چگونه باید به نسلهای پس از ما منتقل شوند.
کوشش من این است تا در این نوشتهی کوتاه، نگاه و برداشتم را که از درون تجربههای شخصی و جمعی برآمده در میان بگذارم.
ادامه مقاله...
از بقایای جمجمه پستانداران عظیم الجثه آمریکای شمالی
ادامه مقاله...
لفظ هرمنوتیک در فلسفه یا نقد ادبی کلمهای بیگانه است و حتی در علم کلام نیز به نظر میآید که استعمال آن اغلب به معنایی محدود و مقید است که با استعمال گستردهی آن در "جنبش هرمنوتیک نوین" کلامی معاصر فوق دارد. لذا اغلب پرسش این است که علم هرمنوتیک چیست ؟ در سومین ویرایش فرهنگ بین المللی جدید وبستر، ذیل hermeneutics، میخوانیم: "مطالعهی اصول روش شناختی تاویل و تبیین ؛ به ویژه : مطالعهی اصول کلی تاویل کتاب مقدس".
در بازشناخت این مفهوم میتوان گفت : ادامه مقاله...
جواب این سوال مثبت است زیرا مقدار بسیار زیادی شکر در غذاهای روزانه ما وجود دارد، در واقع 80 درصد از شکری که در طول روز مصرف می کنیم در وعده های غذایی ما پنهان است. ادامه مقاله...
واکنش قلعه نویی به «مرد دو هزار چهره»؛ لذت بردم اما ...
خودکشی (2) (ویژگیها، عوامل هشدار دهنده و خطرآفرین)
خودکشی (1) (اصطلاحات، افسانهها و واقعیتها)
زنگ جالب موبایل در آبادان و خرمشهر!
با بهرام رادان از ماجراجوییها، دیوانگیها و آرزوهای عجیب و غریبش!
پیش بینی آینده زناشویی با ریاضیات !
نشانی 90سایت مستهجن منهدم شده
انتخاب گرانترین بازیگر هالیوود: بازهم آنجلینا در صدر! (+عکس)
حذف مجسمه مستهجن «باران عشق» از آنتالیا!
یک مرده در امریکا به عنوان شهردار انتخاب شد!!
توقیف آهنگ خواننده زن بخاطر واژه بوسه!! (+عکس)
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 464
کل بازدید :788293
در مورد خودم زیاد مهم نیست
اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار
آموزش.ترفند.مطالب جالب.جوک
تاسیسات ( فنی و مهندسی )
هرچی دلت می خواد بیاتو
تجارت الکترونیک
نیازمندی ها
اماکن دیدنی و تاریخی تهران
زندگینامه پیامبران و امامان
مقالات ورزشی
زندگینامه مشاهیر ایران
زندگینامه مشاهیر جهان
مقالات در مورد کامپیوتر و فناوری اطلاعات
گیاهان و میوه جات
مقالات جانوران
اماکن دیدنی و تاریخی جهان
مقالات تاریخی
مقالات دینی و اخلاقی
شهرها و کشورها
اختراعات و اکتشافات
پزشکی و سلامت
مقالات پیرامون زندگی و اجتماع
فیلم - موسیقی - نقاشی
داستان
مقالات علمی و پژوهشی
آشپزی
عکس
دانلود فیلم - موسیقی و نرم افزار
معرفی و دانلود کتاب
فنی و مهندسی
بهار 1387