JavaScript Codes بزرگترین سایت جاوا اسکریپت ایران
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرایط آب و هوایی عاملی موثر در انقراض ماموت ها - دنیای مقالات
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
شرایط آب و هوایی عاملی موثر در انقراض ماموت ها - دنیای مقالات
  • تماس با من
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • در یاهو
  •  

    از بقایای جمجمه پستانداران عظیم الجثه آمریکای شمالی
    شواهد جدید یافت شده در آمریکا و آلاسکا بیانگر این نکته است که تغییر شرایط آب و هوایی، بیش از شکار توسط انسان ها در نابودی ماموت ها، اسب ها و دیگر پستانداران عظیم الجثه آمریکای شمالی، نقش داشته است .

    طبق اظهارات دیل گاتریه (Dale Guthrie) دانشمند بوم شناس از دانشگاه آلاسکا، "هنگامی که گرما و رطوبت هوا به ناگهان بالا رفت، به مرور زمان جلگه های لم یزرع ناپدید شدند و رطوبت، علف های کوتاه را به جنگل تبدیل کرد. ماموت ها و اسب ها که به هوای خنک عادت داشتند، نتوانستد خود را با شرایط جدید تطبیق دهند."

    گاتریه در گزارشی به روزنامه Nature، دلیل انقراض ماموت ها و اسب های آمریکایی را کمبود علوفه و غذای کافی در جنگل دانسته است. او معتقد است، اسب های امروزی، چه اهلی و چه وحشی در واقع اجداد حیواناتی هستند که در اوایل قرن شانزدهم توسط اروپائیان به این مناطق آورده شدند.

    تحقیقات گاتریه دیدگاههای جدیدی در مورد دلایل انقراض گونه هایی از پستانداران عظیم الجثه، در زمانی که انسان ها به منظور مسکونی کردن سرزمین آمریکا، زمین های بین قاره های آسیا و آمریکا را به هم پیوستند، ارائه کرده است. علاوه بر ماموت ها و اسب ها، گونه ای از گربه های وحشی و حیوانات غول پیکر دیگر نیز همزمان با این پدیده، منقرض شدند.

    برخی از دانشمندان طرفدار نظریه "شکار بیش از حد" هستند، و معتقدند حمله وحشی گرانه انسان ها به گله های حیوانات و شکار آنها دلیل اصلی انقراض این گونه از پستانداران است. گروهی دیگر، از جمله گاتریه باور دیگری دارند. آنها معتقدند که گرم شدن هوا باعث کند شدن رشد و نموی گیاهان شده و در نتیجه کمبود غذای کافی دلیل اصلی نابودی ماموت ها و اسب ها بوده است.


    دانشمندان به هنگام بررسی بقایای یک ماموت
    یکی از متخصصین دانشگاه نوادا در این باره می گوید: "به نظر من ما هیچگاه در این مورد به توافق نخواهیم رسید، هر چند اکثر محققین معتقدند ترکیبی ازعوامل ذکر شده، علت اصلی انقراض این گونه های جانوران بوده است."

    "کلیه دانشمندان نظریه "شکار بیش از حد" را باور دارند، اما باستان شناسان به "تغییرات شرایط آب و هوایی" اطمینان بیشتری دارند، زیرا تعداد شواهدی که ثابت می کند انسان ها به کشتار وحشیانه گله های ماموت ها و اسب ها پرداخته اند، انگشت شمار است. "

    مطالعات گاتریه نشان داد، اولین گروه اسب ها در حدود دوازده هزار و پانصد سال پیش نابود شدند، در حالیکه ماموت ها تا صدها سال پس از آن زندگی می کردند. گوزن ها و گاومیش ها نیز به تدریج رو به کاهش گذاشتند، اما به هر ترتیب باقی مانده و منقرض نشدند. تنها گونه ای از گوزن های شمالی بودند که در بین این حیوانات بدون هیچ گونه آسیبی، جان سالم به در بردند.

    او می گوید: "انسان ها پس از رخ دادن کلیه این اتفاقات وارد سرزمین های نامبرده شدند، نکته عجیب در این میان آن است که اگر انسان ها با ورود خود به نابودی و کشتار جمعی ماموت ها و اسب ها پرداخته اند، پس چطور به گوزن ها آسیبی نرساندند و گونه های مختلف گوزن ها بدور از هر آسیبی به زندگی ادامه دادند."

    یکی از دانشمندان دانشگاه لندن در این باره می گوید: "به نظر می رسد که فرضیه نابودی ناگهانی گونه هایی از پستانداران، در مورد نواحی آلاسکا و یوکون در کانادا صدق نمی کند، من شخصا معتقدم انسان ها در این نابودی ها دست داشته اند، آب و هوا ممکن است ادامه حیات حیوانات را دشوار کرده باشد، اما انسان ها باعث تکمیل این نابودی شده اند."
     


    Akb@r.Hemm@ti ::: پنج شنبه 86/4/28::: ساعت 8:5 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    لیست کل یادداشت های دنیای مقالات

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 29
    بازدید دیروز: 332
    کل بازدید :803519

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<
    شرایط آب و هوایی عاملی موثر در انقراض ماموت ها - دنیای مقالات
    Akb@r.Hemm@ti
    در مورد خودم زیاد مهم نیست

    >> پیوند دنیای مقالات <<

    >>لوگوی دنیای مقالات<<
    شرایط آب و هوایی عاملی موثر در انقراض ماموت ها - دنیای مقالات

    >>لینک دوستان<<

    >>لوگوی دوستان<<

    >> فهرست دنیای مقالات <<

    >>بایگانی<<

    >>جستجو در متن و بایگانی دنیای مقالات <<
    جستجو:

    >>اشتراک در دنیای مقالات<<
     



    >>طراح قالب<<