فضای داخلی یک رآکتور اتمی
صنعت انرژی هسته ای به اندازه کافی اطمینان لازم را از طرف همه جهانیان بخود جلب کرده است، بگونه ای که همه کشورها خواهان استفاده از آن هستند.
همه کشورهای جهان بخصوص کشورهای صنعتی به دنبال منبعی از انرژی هستند که پاکیزه بوده و برخلاف سوخت های فسیلی موجوب آلودگی محیط زیست و گرم شدن زمین نشوند.
افزایش بی رویه قیمت نفت و اطلاعات جدیدی که راجع به گرم شدن زمین بدست آمده و ارتباط طوفانهای شدید اخیر آمریکا با این عامل باعث شده است که بسیاری از کشورها ی جهان به سمت این منبع انرژی بروند. هرچند در مباحث و لابی های سیاسی هنوز بسیاری معتقد هستند که انرژی اتمی پاسخ این سئوال نیست.
با وجود آنکه 20 سال پیش حادثه چرنوبیل (Chernobyl) رخ داد و ابری از تشعشعات رادیواکتیو منطقه و اروپا را فرا گرفت، بنظر می رسد که اطمینان کشورها به سیستم های مهار این انرژی آنقدر زیاد شده است که کمتر کسی دیگر به فکر مشکلاتی مانند مشکلات چرنوبیل است. بعنوان مثال چین طبق برنامه هایی که دارد می خواهد تا سال 2020 با صرف حدود 50 بیلیون دلار حدو 30 رآکتور هسته بسازد.
یکی از مدیران انجمن جهانی انرژی اتمی (World Nuclear Association) می گوید :
"استفاده از انرژی اتمی در سراسر جهان رو به گسترش است، البته در انگلیس خیلی کم استفاده می شود اما این روند تغییر خواهد کرد."
هفته گذشته تونی بلر نخست وزیر انگلستان اعلام کرده بود که انگلیس به دلیل تغییراتی که در آب و هوای منطقه پدید آمده است مجبور است نگاه خود را به انرژی اتمی تغییر دهد.
دانشمندان معتقد هستند که گرم شدن زمین مسئولیت و فشار را بر روی کشورهای صنعتی بیشتر می کند که از انرژی های جایگزین سوختهای فسیلی استفاده کنند.
بسیاری از کارشناسان و دانشمندان زمین شناسی معتقد هستند که تا پایان قرن جاری دمای زمین بطور متوسط دو درجه سانتیگراد بالا خواهد رفت و دلیل آن چیزی نیست جز خاصیت گلخانه ای که نتیجه مستقیم سوزاندن سوختهای فسیلی است. گرم شدن زمین بطور غیر مستقیم خشکسالی و بسیاری دیگر از مشکلات دیگر صنعتی را ناشی می شود.
بسیاری از دانشمندان معتقد هستند طوفانهای کاترینا و ریتا نتیجه مستقیم گرم شدن زمین است.
Akb@r.Hemm@ti ::: چهارشنبه 86/4/20::: ساعت 12:23 عصر