JavaScript Codes بزرگترین سایت جاوا اسکریپت ایران
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کتاب مسئله شر - دنیای مقالات
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
کتاب مسئله شر - دنیای مقالات
  • تماس با من
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • در یاهو

  • انویسنده: صفدر - تبارصفر


    معرفی کتاب:

    هیچ کس نمى تواند منکر وجود شرور و بلاها به معناى عام در عالم باشد؛ زیرا وجود آن ها روشن است. از سوى دیگر، انکار واقعیات، ناشى از جهل و ضعف نفس است، که خود نوعى شرّ محسوب مى گردد. از این رو، انکار وجود شرّ نیز خود موید شرّ است.
    وجود زلزله، سیل و آفت هاى آسمانى، که به کشتارهاى جمعى منجر مى شوند، مورد تأیید هر صاحب عقل و بصیرت است. ظلم ستمگران، رذایل اخلاقى و کدورت هاى نفسانى نیز به همین ترتیب. اندک التفاتى در تاریخ برده دارى، استکبار و به دارآویختن مردمان مظلوم و ستمدیده هر صاحب انصافى را به اعتراف بر وجود شرور وامى دارد.
    در اینجا سؤال مهمّى مطرح مى شود: آیا خدایى که صاحب قدرت مطلق است، خدایى که خیر محض است، خدایى که هرگونه نقص و ضعف در او محال است، به وجود شرّ در جهان رضایت مى دهد؟ آیا چنین خدایى نمى تواند از بروز این همه شرّ جلوگیرى نماید؟ آیا مى توان وجود شرور را دلیلى بر محدودیت صفات عالیه الهى دانست؟
    نوشتار حاضر به بررسى «مسئله شر» (the problem of evil)، که مباحث گسترده اى را به خود اختصاص داده است، مى پردازد.

    فهرست مطالب کتاب به شرح زیر است:
    ● تعریف خیر و شرّ
    ● انواع شرور
    ● رویکردها و جهات متفاوت بحث
    ● مسئله شرّ به منزله قرینه
    ● راه حل هاى ارائه شده به مسئله شرّ به منزله قرینه
    ● فلسفه بلاها و شرور در قرآن و روایات
    ● مسئله منطقى شرّ، تحلیل شرّ منطقى
    ● نظریه «دفاع مبتنى بر اختیار»


    دانلود کتاب:
    لینک دانلود  (نسخه الکترونیکی با حجم کمتر از یک مگابایت)
    برای دانلود، روی لینکهای بالا کلیک سمت راست کرده و Save Target As را بزنید.



    Akb@r.Hemm@ti ::: دوشنبه 86/7/30::: ساعت 9:44 صبح
    نظرات دیگران: نظر

    لیست کل یادداشت های دنیای مقالات

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 375
    بازدید دیروز: 188
    کل بازدید :784498

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<
    کتاب مسئله شر - دنیای مقالات
    Akb@r.Hemm@ti
    در مورد خودم زیاد مهم نیست

    >> پیوند دنیای مقالات <<

    >>لوگوی دنیای مقالات<<
    کتاب مسئله شر - دنیای مقالات

    >>لینک دوستان<<

    >>لوگوی دوستان<<

    >> فهرست دنیای مقالات <<

    >>بایگانی<<

    >>جستجو در متن و بایگانی دنیای مقالات <<
    جستجو:

    >>اشتراک در دنیای مقالات<<
     



    >>طراح قالب<<